Tapijtreiniging en het VOVID-19 (Coronavirus)

De afgelopen weken krijgen wij (terecht) de vraag of het ook mogelijk is om na de reiniging een desinfecterende behandeling uit te voeren op kleden en meubels. In principe is dit mogelijk op alle losse artikelen. Bij vast tapijt is het helaas niet mogelijk, tenzij u het pand 48 uur kunt verlaten. Onze anti-allergiebehandeling is een desinfecterende behandeling. Ook micro-organismen, bacteriën, schimmels, sporen en virussen worden gedood. Wij voeren deze behandeling indien gewenst uit. Echter is het effect uiteraard tijdelijk. Zodra uw kleed of meubel weer in aanraking is geweest met mensen is er altijd weer een mogelijkheid tot (her)besmetting. Daarom bieden wij deze behandeling niet actief aan. Wenst u toch gebruik te maken van deze optie? Geef dit dan aan bij het vakje "opmerkingen"

Hoe werkt meubel- en tapijtreiniging?

Het proces van de tapijtreiniging verschilt uiteraard per soort kleed of vast tapijt. Hier worden de verschillende methodes kort uitgelegd:

Het reinigen van een vloerkleed

-Bij het reinigen van een los vloerkleed beginnen we natuurlijk bij het ophalen. Heeft u hulp nodig met het oprollen van het kleed? Laat ons dat dan vooral weten, dan plannen wij wat extra tijd in. Bij het ophalen van het kleed krijgt u een ontvangstbewijs met daarop alle gegevens. 

-Eenmaal aangekomen op onze locatie wordt uw kleed geïnspecteerd op bijzondere vlekken, eventuele geurproblemen of ongedierte. Het reinigingsproces wordt op onze bevindingen en uw aanwijzingen gebaseerd. 

-Hierna kan de reiniging van start gaan. Als eerste wordt uw kleed door middel van kloppen en stofzuigen ontdaan van al het losse vuil.

-Dan volgt een grondige wasbeurt in onze wasstraat. 6 borstels zorgen er in combinatie met speciale shampoo voor dat uw kleed weer helemaal fris wordt. Hierna wordt het kleed grondig gespoeld. 

-Na deze stap verplaatsen wij het kleed naar de centrifuge. Hierin wordt al het overtollige water verwijderd. Naderhand is het kleed al bijna droog, zodat het kleed niet muf kan gaan ruiken.

-Dan wordt het kleed verder gedroogd in de droogkamer. Wanneer er een geurprobleem is met het kleed, denkende aan bijvoorbeeld urine, volgt na deze stap nog een extra behandeling in de ozonkamer.

-Eenmaal schoon, droog en geurvrij volgt er nog een ritje door onze speciale stofzuigmachine. Kleden worden niet met een reguliere stofzuiger gezogen, maar worden door dit zeer krachtige apparaat ontdaan van al het materiaal dat is losgekomen tijdens het proces.

-Uw kleed wordt hierna stofvrij verpakt, en is klaar voor de reis terug naar huis. Uiteraard kunnen wij u ook weer helpen met het terugleggen, als u hier zelf moeite mee heeft. 

 

Vloerkleed stofzuigen met stofzuigmachine Tapijtreiniging NH Professional Carpet cleaning Holland
Vloermat stofzuigen met stofzuigmachine Tapijtreiniging NH
Vloerkleed wassen in onze wasstraat Tapijtreiniging NH
Karpet reinigen in onze wasstraat Tapijtreiniging NH
Overtollig water verwijderen in onze tapijt centrifuge Tapijtreiniging NH
Vloerkleden drogen na reiniging in de klimaatkamer Tapijtreiniging NH Carpet or rug cleaning in Holland, the Netherlands
Carpet cleaning Vloerkleed reiniging
Tapijtwasserij Heemskerk
Vloerkleed schoonmaken
Tapijtreiniging volgens de Truck Mount methode (diepreiniging) Tapijtreiniging NH Carpet Cleaning
vochtmeting Tapijtreiniging NH
stofzuigmachine

Vast tapijt reinigen

Natuurlijk kunnen wij ook bij u op locatie een vaste vloerbedekking reinigen. Er zijn hierbij twee methodes beschikbaar, al geven wij de klant altijd aan dat het mooiste en meest duurzame resultaat wordt bereikt bij de Truck-mount methode.

 

Bonnet- of oppervlaktereiniging

Bij het reinigen van tapijt op de Bonnet methode wordt de vloerbedekking of het tapijt eerst voorbehandeld met een speciaal reinigingsmiddel, vervolgens wordt de toplaag gereinigd met behulp van een schrobmachine. Deze machine is voorzien van een katoenen pad of synthetische pad van microvezel. Deze twee materialen nemen het vuil uit het tapijt op dat door het reinigingsmiddel is losgeweekt. Omdat alleen het oppervlakte gereinigd wordt van het tapijt, is de Bonnet methode vooral geschikt voor een tussentijdse tapijtreiniging. Een belangrijk voordeel van de Bonnet methode is de beperkte droogtijd (ongeveer 30 minuten). Er wordt namelijk maar heel weinig water gebruikt. Let op, deze methode is niet geschikt voor hoogpolig tapijt. Daarom voeren wij deze behandeling standaard alleen bij zakelijke klanten uit, bijvoorbeeld in kantoorpanden.

 

Truck-mount of dieptereiniging

De Truck-mount methode is een perfecte methode om uw tapijt nieuw leven in te blazen. Wanneer nodig behandelen wij het oppervlak eerst met een pre-spray. Met behulp van de Truck-mount machine wordt er maximale waterdruk op het tapijt uitgeoefend. Bovendien wordt indien nodig de temperatuur opgevoerd waarmee hardnekkige vervuiling wordt aangepakt. De machine voegt automatisch de juiste hoeveelheid shampoo toe aan het water. Daarna zuigt de machine door middel van vacuüm het vocht en vuil uit het kleed. Met deze methode wordt vuil en zand dat in lagere delen van het tapijt zit verwijderd. Hierdoor gaat het tapijt uiteindelijk veel langer mee. Doordat er vrij veel water gebruikt wordt voor het reinigen van het tapijt, is de vloerbedekking niet zo snel weer klaar voor gebruik als bij de Bonnet methode. 

 

Trapbekleding reinigen op locatie Tapijtreiniging NH
Trapbekleding reinigen op locatie Tapijtreiniging NH
Tapijtreiniging op locatie volgens de Truck Mount methode (diepreiniging) Tapijtreiniging NH

 

Meubelreiniging

Ook stoffen meubilair kunnen wij reinigen met onze Truck-mount machine. Met een speciaal opzetstuk voor meubels diepreinigen wij snel en doeltreffend uw stoffen bank, stoelen, kantoormeubilair en zelfs autostoelen. Wanneer nodig behandelen wij het oppervlak eerst met een pre-spray. Dan volgt een reiniging volgens het sproei-extractie systeem, waarbij onder hoge druk water met reinigingsmiddel wordt ingespoten en direct opgezogen door twee zeer sterke zuigmotoren. 

 

Meubelreiniging volgens de Truck Mount methode (diepreiniging) Tapijtreiniging NH
Bank schoonmaken met de Truck Mount methode (diepreiniging) Tapijtreiniging NH
Bankreiniging volgens de Truck Mount methode (diepreiniging) Tapijtreiniging NH
Autostoelreiniging volgens de Truck Mount methode (diepreiniging) Tapijtreiniging NH