Vast tapijt reinigen
Natuurlijk kunnen wij ook bij u op locatie een vaste vloerbedekking reinigen. Er zijn hierbij twee methodes beschikbaar, al geven wij de klant altijd aan dat het mooiste en meest duurzame resultaat wordt bereikt bij de Truck-mount methode.
Bonnet- of oppervlaktereiniging
Bij het reinigen van tapijt op de Bonnet methode wordt de vloerbedekking of het tapijt eerst voorbehandeld met een speciaal reinigingsmiddel, vervolgens wordt de toplaag gereinigd met behulp van een schrobmachine. Deze machine is voorzien van een katoenen pad of synthetische pad van microvezel. Deze twee materialen nemen het vuil uit het tapijt op dat door het reinigingsmiddel is losgeweekt. Omdat alleen het oppervlakte gereinigd wordt van het tapijt, is de Bonnet methode vooral geschikt voor een tussentijdse tapijtreiniging. Een belangrijk voordeel van de Bonnet methode is de beperkte droogtijd (ongeveer 30 minuten). Er wordt namelijk maar heel weinig water gebruikt. Let op, deze methode is niet geschikt voor hoogpolig tapijt. Daarom voeren wij deze behandeling alleen op verzoek bij zakelijke klanten uit, bijvoorbeeld in kantoorpanden.
Truck-mount of dieptereiniging
De Truck-mount methode is een perfecte methode om uw tapijt nieuw leven in te blazen. Wanneer nodig behandelen wij het oppervlak eerst met een pre-spray. Met behulp van de Truck-mount machine wordt er maximale waterdruk op het tapijt uitgeoefend. Bovendien wordt indien nodig de temperatuur opgevoerd waarmee hardnekkige vervuiling wordt aangepakt. De machine voegt automatisch de juiste hoeveelheid shampoo toe aan het water. Daarna zuigt de machine door middel van vacuüm het vocht en vuil uit het kleed. Met deze methode wordt vuil en zand dat in lagere delen van het tapijt zit verwijderd. Hierdoor gaat het tapijt uiteindelijk veel langer mee. Doordat er vrij veel water gebruikt wordt voor het reinigen van het tapijt, is de vloerbedekking niet zo snel weer klaar voor gebruik als bij de Bonnet methode.
Meubelreiniging
Ook stoffen meubilair kunnen wij reinigen met onze Truck-mount machine. Met een speciaal opzetstuk voor meubels diepreinigen wij snel en doeltreffend uw stoffen bank, stoelen, kantoormeubilair en zelfs autostoelen. Wanneer nodig behandelen wij het oppervlak eerst met een pre-spray. Dan volgt een reiniging volgens het sproei-extractie systeem, waarbij onder hoge druk water met reinigingsmiddel wordt ingespoten en direct opgezogen door twee zeer sterke zuigmotoren.
In het verleden voerden wij ook de reiniging van vloerkleden uit. Op dit moment hebben wij deze werkzaamheden opgeschort vanwege ruimte- en personeelstekort. Wij nemen momenteel geen nieuwe klanten aan voor losse vloerkleden.
Het reinigen van een vloerkleed
-Bij het reinigen van een los vloerkleed beginnen we natuurlijk bij het ophalen. Heeft u hulp nodig met het oprollen van het kleed? Laat ons dat dan vooral weten, dan plannen wij wat extra tijd in. Bij het ophalen van het kleed krijgt u een ontvangstbewijs met daarop alle gegevens.
-Eenmaal aangekomen op onze locatie wordt uw kleed geïnspecteerd op bijzondere vlekken, eventuele geurproblemen of ongedierte. Het reinigingsproces wordt op onze bevindingen en uw aanwijzingen gebaseerd.
-Hierna kan de reiniging van start gaan. Als eerste wordt uw kleed door middel van kloppen en stofzuigen ontdaan van al het losse vuil.
-Dan volgt een grondige wasbeurt door middel van een zachte borstel op onze enkelschijfsmachine. Deze borstels zijn speciaal ontwikkeld voor de reiniging van vloerkleden en tapijt. (Betreft het een Sisal kleed? Dan kan er ook worden gekozen voor de Bonnet-methode, een drogere reinigingsmethode die het oppervlak van het kleed reinigt met een microvezelpad in plaats van een borstel. In dat geval vervalt de volgende stap.)
-Na deze stap verplaatsen wij het kleed naar de centrifuge. Hierin wordt al het vuile zeepwater verwijderd. Daarna wordt er schoon water in de centrifuge toegevoegd, zodat het kleed goed kan worden gespoeld. Alle vuil- en zeepresten worden verwijderd. Dan wordt ook het schone water uit het kleed gecentrifugeerd. Naderhand is het kleed al bijna droog, zodat het kleed niet muf kan gaan ruiken.
-Dan wordt het kleed verder gedroogd in de droogkamer. Dit wordt regelmatig gecontroleerd met een vochtmeter.
-Wanneer er aanvullende behandelingen nodig zijn na het drogen, volgt deze op dit punt in het proces. Bijvoorbeeld wanneer er een geurprobleem is met het kleed, denkende aan bijvoorbeeld urine, volgt er nog een extra behandeling in de ozonkamer.
-Eenmaal schoon, droog en geurvrij volgt er nog een nacontrole en indien nodig zuigen we het kleed nog een keer.
-Uw kleed wordt hierna stofvrij verpakt, en is klaar voor de reis terug naar huis. Uiteraard kunnen wij u ook weer helpen met het terugleggen, als u hier zelf moeite mee heeft.
Meubelreiniging
Ook stoffen meubilair kunnen wij reinigen met onze Truck-mount machine. Met een speciaal opzetstuk voor meubels diepreinigen wij snel en doeltreffend uw stoffen bank, stoelen, kantoormeubilair en zelfs autostoelen. Wanneer nodig behandelen wij het oppervlak eerst met een pre-spray. Dan volgt een reiniging volgens het sproei-extractie systeem, waarbij onder hoge druk water met reinigingsmiddel wordt ingespoten en direct opgezogen door twee zeer sterke zuigmotoren.
VUILWEREND IMPREGNEREN
Regelmatig krijgen wij van onze klanten het verzoek om een vloerkleed of meubel te impregneren tegen vuil en vocht. Wij kunnen deze behandeling uitvoeren, maar bieden het niet standaard in ons pakket aan.
Hoewel veel collega-tapijtreinigers deze optie wel standaard in hun pakket opnemen, is het lastig om een kleed, met name een hoogpolig kleed, goed te impregneren. Laagpolige kleden en meubels met vlakke of gladde stof zijn wel beter te impregneren. Bij hoogpolige kleden is er in verhouding meer impregneermiddel nodig. Dat geeft nadelige effecten. De stof ruikt niet lekker en voelt stugger. Daarbij is het impregneermiddel in deze hoeveelheden vrij kostbaar, iets dat u als klant direct in de portemonnee raakt.
Bij grotere incidenten heeft de impregneerbehandeling niet voldoende effect. Een glas drinken zal immers direct in de vezel worden gezogen, daar waar het impregneermiddel niet is geraakt. Daarbij raakt het impregneermiddel binnen 3 tot 12 maanden volledig uitgewerkt.
Dit is de reden waarom wij vuil- en vochtwerend impregneren niet standaard in ons pakket aanbieden. Wij geven de voorkeur aan een periodieke reiniging, één keer per 2 tot 4 jaar, afhankelijk van uw persoonlijke woon- of werksituatie. Verder adviseren wij om het kleed of meubel regelmatig te stofzuigen en (in geval van een vloerkleed) één keer per half jaar te draaien. Zo heeft uw kleed minder kans op eenzijdige slijtage of verkleuring door vaste looproutes en de invloed van zonlicht. Wilt u toch een vuilwerende laag laten aanbrengen? Geef dit dan aan bij het opmerkingenveld in het aanvraagformulier.
Wanneer wel impregneren?
Jassen, tentdoek en vergelijkbare gladde materialen zijn niet voor eeuwig waterafstotend. Deze items kunnen wel degelijk baat hebben bij impregneren, u verlengt immers de levensduur van het textiel. Ook grote items als tenten, markiezen en dergelijke kunnen wij voor u vuil- en vochtwerend impregneren. Hiervoor gebruiken wij weefselspecifieke middelen. Ook bij kantoormeubilair, waar sprake is van intensief gebruik, kan impregneren een positieve invloed hebben.
Brandvertragend impregneren
Brandvertragend impregneren kan soms verplicht worden gesteld door de verzekering. Omdat wij alleen werken met door de EU goedgekeurde middelen, mogen wij ook een certificaat afgeven, welke van belang kan zijn bij uw verzekering.
Dit brandwerende impregneermiddel is uiteraard een totaal ander middel dan een vuilwerend impregneermiddel. Wel dient u rekening te houden met de wat onprettige geur van het brandwerende impregneermiddel.
Anti-allergie behandeling.
Heeft u of één van uw huisgenoten last van huisstofmijt? En denkt u erover na om uw prachtige kleed daarom de deur uit te doen? Dat is niet nodig. Met onze uitvoerig geteste anti-huisstofmijt behandeling elimineren wij tot 95% van de huisstofmijten én hun uitwerpselen in uw vloerkleed.